Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

«КУДИ ПІТИ ВЧИТИСЯ?»

Це питання неодноразово задають собі старшокласники та їхні батьки. Відповідь на нього знайти надзвичайно складно, адже потрібно досконало знати сучасний багатогранний світ професій, розуміти їхній зміст, враховувати потреби ринку праці, а також зуміти реально оцінити власні можливості та здібності. Щоб допомогти випускникам у вирішенні цього питання, фахівцями Обухівської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості систематично проводяться різноманітні профорієнтаційні заходи, як групові, так і масові.

Одним з них є «День кар’єри», який проведено 11 жовтня 2019 року в Академічному ліцеї №3 міста Обухова. В ньому взяли участь більше трьохсот учнів 9, 10, 11-х класів трьох шкіл міста: Академічного ліцею імені Володимира Мельника, Академічного ліцею №1 та №3. Презентували свої навчальні програми представники таких вищих навчальних закладів: Національного транспортного університету, Київського національного університету будівництва та архітектури, Інституту спецзв’язку та захисту інформації НТУ «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського», ПВНЗ «Українсько-американського університету Конкордія», Київського національного університету технологій та дизайну, «Обухівського медичного коледжу» та інші.

Поспілкувавшись безпосередньо із представниками навчальних закладів, школярі отримали інформацію про специфіку навчання, умови вступу, проходження практики та подальшого працевлаштування. Представники кожного навчального закладу намагалися не тільки вдало розповісти про свій навчальний заклад, а й показати цікавий відеоролик про особливості навчання саме в їхньому ВУЗі.

Сподіваємось, що спілкування представників навчальних закладів та майбутніх абітурієнтів пройшло вдало та плідно. Тепер потрібно ретельно оцінити свої можливості та остаточно визначитись. Можливо, саме сьогоднішній «День кар’єри» допоможе випускникам зробити правильний вибір професійного майбутнього.

Відділ організації профорієнтації КОЦЗ

Коментарі