Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

СПІВПРАЦІ МІЖ ОБУХОВОМ ТА МУНІЦИПАЛІТЕТОМ ГРОЗУПЛЄ (СЛОВЕНІЯ) БУТИ

По програмі U-LEAD, яка діє за підтримки Європейського Союзу, з 8 по 13 вересня 2019 року делегація з України, у складі представників органів місцевого самоврядування, зокрема Обухівської міської ради в особі секретаря Клочка Сергія Миколайовича, відвідала Словенію, а саме: муніципалітет Грозуплє.

Учасники делегації переймали позитивний досвід роботи муніципальних органів та кращих практик у сфері управління міською інфраструктурою м. Грозуплє.
Гостей люб’язно вітали міський голова д-р Петро Верлич, директор комунальної адміністрації маг. Душан Хочевар та керівник Міжміського муніципального центру розвитку Жасміна Селан.

В рамках цього ознайомчого візиту був підписаний лист про наміри щодо співпраці між Обухівською міською радою та муніципалітетом Грозуплє.

Метою підписання цього документу було, насамперед, створення в майбутньому подальшої угоди між муніципалітетами з питань місцевого розвитку та розвитку співробітництва між сільською та міською місцевістю, а також визначення основних галузей для співпраці.

Як і Обухів, Грозуплє є столичним супутником. Населення громади налічує близько 21 000 жителів, в самому місті проживає – 7000. Територія за площею близько 132 км2. У школах громади навчається 5000 дітей.

Малих і середніх підприємств налічується понад 1000. В основному вони орієнтовані на харчову та легку промисловість. Також є підприємства, які займаються металообробною та фармацевтичною діяльністю. Є досить потужна комунально-будівельна компанія.

Особливо помітним розвиток муніципалітету став за останні 10 років, коли запрацювала велика кількість соціальних проектів, які підвищили якість життя громадян.

Будемо сподіватися, що подальше партнерство між Обуховом та муніципалітетом Грозуплє принесе свої позитивні результати і дасть можливість не тільки перейняти досвід, а й вдало реалізувати важливі проекти, які будуть визначені в процесі тісної співпраці.

Коментарі