Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Олексій Кавилін: Дохідна частина бюджету поповнилася на суму 7,1 млрд грн ПДФО

Платники податків Київської області з початку року перерахували до консолідованого бюджету 7,1 млрд грн податку на доходи фізосіб. Про це повідомляє начальник Головного управління ДФС в Київській області Олексій Кавилін. “З цих коштів до держбюджету надійшло 1,8 млрд грн, місцева ж скарбниця поповнилася сумою в 5,3 млрд грн ПДФО”, – зазначив Кавилін.

За його інформацією, показник надходжень до місцевих бюджетів збільшився на 27%, що в грошовому еквіваленті означає 1,1 млрд грн. Він також сказав, що найбільші суми до бюджетів забезпечили Бориспільський район – 1 мільярд гривень, Києво-Святошинський і Білоцерківський – 882 та 821 мільйон гривень відповідно.

“У всій структурі податкових платежів до бюджетів територіальних громад податок на доходи фізосіб займає частку в 44%, маючи статус бюджетоформуючого. Оскільки в більшості випадків податок сплачується виходячи із заробітної плати, ми максимально концентруємося на залученні громадян до офіційного працевлаштування: проводимо зустрічі з роботодавцями, які платять зарплату на рівні мінімальної або навіть менше, а решту – в конвертах, і самими працівниками, які в силу різних причин погоджуються на неофіційні виплати “, – підкреслив Олексій Кавилін. За словами начальника фіскальної служби, основна причина таких порушень – це, наприклад, перспектива втратити субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Окремо начальник фіскальної служби Київщини повідомив, що в результаті проведення операції «Урожай», яка стосується аграріїв, фізособи, що самостійно обробляють сільськогосподарські угіддя, подали 2049 декларацій про майно і доходи із задекларованою сумою в 149 млн грн. З них до бюджету вже надійшло 12,4 млн грн ПДФО і 1,4 млн грн військового збору. Крім того, Кавилін зазначив, що юрособи, зайняті в сфері сільського господарства, забезпечили офіційний прийом на роботу 1 978 громадянам, які раніше були працевлаштовані з порушеннями трудового законодавства.

Раніше повідомлялося, що динаміка зростання надходжень до держбюджету становить 29%. Також зазначалося, що платники ПДВ збільшили відрахування до бюджету на 30%.

ГУ ДФС у Київській області

Коментарі