Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Важливий період в житті дикої природи

Нерест – це головний та найважливіший період у риби. З метою охорони, збереження та створення сприятливих умов для природного відтворення водних біоресурсів з 29 березня 2019 року встановлюється нерестова весняно-літня заборона. Тривалість заборони відрізняється залежно від водойми. Так, у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками заборона триває по 6 червня (включно), у всіх річках та їх кореневих водах – по 17 травня, у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктах – по 26 червня.

У цей період забороняється пересування плавзасобів (човнів), промислове рибальство, здійснення підводного полювання, проведення днопоглиблювальних, вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту водних біоресурсів, збут біоресурсів без відповідних документів.

Дозволяється любительське та спортивне рибальство до 3 кг риби на одну особу, однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у дозволених місцях (на водоймах в адміністративних межах населених пунктів).

З картою нерестовищ та з переліком місць, визначених для любительського та спортивного рибальства у період весняно-літньої заборони можна ознайомитись на офіційному сайті Управління державного агентства рибного господарства у м.Києві та Київській області.

Просимо небайдужих громадян долучатися до охорони водних біоресурсів та допомагати в спільній справі задля збереження та відтворення водних біоресурсів.
Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів – прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Київщини: (068) 642-80-26 або (099) 341-73-18.

У період масового розмноження диких тварин та птахів у лісах встановлюється «сезон тиші» – починається з 1 квітня та триватиме до 15 червня. Це передбачено статтею 39 Закону України «Про тваринний світ».

«У цей період у лісах заборонено будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою. Серед них – санітарні рубки лісу, стрілянина, вибухові роботи, феєрверки, проведення раллі та інших змагань на транспортних засобах, використання двигунних маломірних суден», – ідеться у статті Закону.

За порушення цих вимог на винних осіб накладається адміністративне стягнення у вигляді штрафу від 30 до 50, а на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Виконавчий комітет Обухівської міської ради просить жителів міста, керівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності дотримуватись вимог чинного законодавства України та допомогти природі у відновленні біоресурсів заради власного майбутнього.

Іваницька О.О. – головний спеціаліст земельного відділу
виконавчого комітету Обухівської міської ради

Коментарі