Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ШКОЛЯРАМ – ПРО ВИРОБНИЦТВО ВИРОБІВ ІЗ ПЛАСТМАСИ

В певний момент життя кожна молода людина вирішує, де продовжити навчання або куди піти працювати. Правильний вибір професії – це запорука подальшого власного успіху в житті. Однак, цей крок у доросле життя не завжди легкий – не вистачає знань про професії, немає чіткого уявлення, чим займаються працівники певних галузей безпосередньо на виробництві. Допомагають ознайомити учнів з роботою підприємств та основними вимогами, яке ставить виробництво до працівників, професіографічні екскурсії. Школярі мають змогу побачити власними очима роботу працюючих на підприємстві, безпосередньо ознайомитись з професіями в реальних умовах, «приміряти» їх на себе.

22 лютого 2019 року Обухівською міськрайонною філією Київського обласного центру зайнятості організовано для дев’ятикласників НВК “Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов – ЗОШ І-ІІІ ст. №5” міста Обухова професіографічну екскурсію на ТОВ «Алеана». Це велике, виробниче підприємство по переробці пластмаси, яке успішно працює з 2003 року. На сьогоднішній момент в асортименті компанії чотири основних напрямки: товари для будинку, кухні, саду та городу, пластикові меблі. Асортимент продукції постійно оновлюється і розширюється. Основні принципи роботи товариства – висока якість продукції, мінімальні витрати, оптимальні ціни. Все це досягнуто завдяки новій системі виробництва, сучасному обладнанню, висококваліфікованому персоналу, контролю якості на кожному етапі виробництва, використанні тільки найсучасніших технологій та імпортних матеріалів. Яскрава, різнокольорова, якісна та оригінальна продукція ТОВ «Алеана» користується попитом не тільки у споживачів України, Молдови, Білорусії, Росії, а і у жителів Данії, Швеції, Швейцарії та інших зарубіжних країн.

Екскурсію по підприємству проводив головний технолог виробництва Сидоренко Віталій Володимирович, який ознайомив з історією створення та розвитку ТОВ «Алеана», розповів про технологію виробництва виробів із пластмаси, показав ланцюжок самого технологічного процесу та провів школярів по двох складах готової продукції, де від різномаїття кольорів та форм розбігалися очі.

Учні дізналися, що на «Алеані» працюють майже чотириста працівників. З них більшість – це ливарники пластмас, токарі, налагоджувальники, оператори виробничих ліній, водії навантажувачів, майстри, технологи хімічного виробництва та інші. Всі ці професії актуальні на ринку праці Обухівщини. Школярів запросили через кілька років прийти працювати на дане підприємство робітниками, або, закінчивши Київський національний університет технологій та дизайну, поповнити ряди технологів та стати керівниками такого захоплюючого процесу перетворення сировини в сучасні та красиві вироби.

Коментарі