Кабінет Міністрів України постановою № 512 від 20.06.2018 року затвердив порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”. Таким чином, починаючи з 01 вересня 2018 року буде здійснюватись надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги. Вартість одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” буде становить не більш як 5 тис. гривень.

Право на отримання даної допомоги мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України і народили живонароджену дитину. Зазначена допомога буде видаватись законному представнику (матері, батьку, родичам або патронатному вихователю) під час виписки новонародженої дитини з пологового будинку.

Якщо на день виписки новонародженої дитини у пологовому будинку була відсутня допомога “пакунок малюка”, то отримувач допомоги звертається із заявою до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення для її отримання.

Також, отримання допомоги «пакунок малюка» не впливатиме на розмір допомоги при народженні дитини і вартість допомоги не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, що надається відповідно до законодавства.

Управління соціального захисту населення
виконавчого комітету Обухівської міської ради