Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

На шляху до чистого довкілля та циркулярної економіки: ДТЕК Київські регіональні електромережі передав на повторне використання понад 93 тонни відходів

Від початку 2022 року ДТЕК Київські регіональні електромережі відправив на переробку для повторного використання понад 93 тонни відходів виробництва. Це більше 20% від загального обсягу відпрацьованих матеріалів. Відходи виробництва буде використано в якості сировини для виготовлення товарів іншими підприємствами. Наприклад, щебню та арматури для будівництва. Таке поводження з відходами відповідає Цілі сталого розвитку ГД ООН №12 «Відповідальне споживання та виробництво», а також європейській моделі економіки замкнутого циклу (циркулярної).

ДТЕК Київські регіональні електромережі, попри складну ситуацію в країні, не припиняє дбати про довкілля. Компанія реалізує програму поводження з відходами виробництва з урахуванням європейських принципів циркулярної економіки. ОСР сортує відходи за видами та відправляють на переробку для повторного використання. За перше півріччя 2022 року компанія зібрала 453 тонни відходів. З них 20% передала на переробку для повторного використання. Інше – на спеціалізовані полігони для подальшого розміщення.

«ДТЕК продовжує розвивати електромережі, використовуючи сучасні цифрові технології та спираючись на принципи сталого розвитку. Ми продовжуємо піклуватися про довкілля та максимально мінімізуємо відходи. А ті, що утворюються, – сортуємо та передаємо на переробку або утилізацію. Для цього в компанії налагоджено ефективну систему поводження з відходами: встановлено контейнери для сортування сміття, облаштовані майданчики для тимчасового їх зберігання. Так ми допомагаємо мінімізувати негативний вплив на довкілля та заощаджувати природні ресурси»,розповіли в кампанії.

Для зберігання та сортування відпрацьованих матеріалів в компанії працює спеціальна система. На виробничих майданчиках встановлено 20 контейнерів для сортування відходів. ОСР сортує відходи виробництва на 29 видів: скло, макулатура, полімери, залізобетонні матеріали тощо. Роблять це, щоб передавати відпрацьовані матеріали на утилізацію, а не накопичувати на полігонах.

Основний вид відходів діяльності компанії – залізобетонні опори. Ці відходи передають на переробку для повторного використання на будівництві, в т. ч. виготовляють щебінь і арматуру.

Крім того, ДТЕК Київські регіональні електромережі реалізують заходи, які допомагають скорочувати утворення відходів. З 2019 року компанія не закуповує ртутьвмісні лампи. При виході з ладу ламп розжарювання та енергозберігаючих їх замінюють на світлодіодні. В компанії планують повністю відмовитися від використання ртутьвмісних приладів освітлення до 2025 року.

Як відповідально споживати ресурси, сортувати відходи і передавати їх на утилізацію не тільки на роботі, але і вдома, ДТЕК Київські регіональні електромережі навчає усіх своїх співробітників. На підприємстві систематично проводять інформаційну кампанію на днях охорони праці «Вимоги до поводження з відходами».

Коментарі