Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Внесок у сталий розвиток: ДТЕК встановив 590 птахозахисних конструкцій у Київській області

У 2021 році ДТЕК Київські регіональні електромережі встановив на електроопорах 56 платформ для гнізд лелек, 504 спеціальних кожухи на електролініях. Виготовив та встановив 30 штучних гніздівель для рідкісних видів сови та прийняв участь у наймасштабнішій еколого-просвітницькій акції в Україні − #Лелеченьки, яку запустив ДТЕК Мережі. Ці ініціативи бізнесу допоможуть зберегти близько 840 птахів, у тому числі тих, що перебувають під захистом Бернської Конвенції* та Червоної книги України.

Захист біорізноманіття – один із пріоритетів у роботі ДТЕК Київські регіональні електромережі. Компанія з 2020 року дбає про збереження птахів та з кожним роком масштабує програму орнітологічної безпеки.

«ДТЕК трансформує бізнес відповідно до Нової стратегії 2030, заснованої на принципах ESG, цінностях та відповідальності бізнесу за прогрес у досягненні Цілей сталого розвитку Глобального договору ООН. За два роки ми встановили 97 платформ для гнізд лелек, 30 штучних гніздівель для хижих птахів, понад 500 спеціальних кожухів на електролініях. За підрахунками екологів ці заходи дозволили зберегти понад 800 птахів, 400 з яких — пташенята. Це наш внесок в досягнення Цілі сталого розвитку № 15 «Збереження екосистем суші» ГД ООН», — розповів генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

У 2021 році ДТЕК Київські регіональні електромережі встановив 56 платформ для гнізд лелек на електроопорах у рамках наймасштабнішого в Україні еколого-просвітницького проєкту #Лелеченьки. Ці спеціальні конструкції дозволяють вберегти від загибелі птахів та убезпечити лінії електропередачі від аварій, а клієнтів компанії – від відключень електроенергії.

Для захисту птахів від зіткнення з електромережами у 2021 році фахівці компанії встановили на лініях 504 спеціальних кожухи-ковпаки з ізолюючого матеріалу у Яготинській та Миронівській територіальних громадах.

У 2021 році ДТЕК Київські регіональні електромережі у співпраці з орнітологами виготовив та встановив у Дендрологічному парку «Олександрія» 30 штучних гніздівель для рідкісних видів сови — cовки та вухатої сови. Ці види через скорочення чисельності перебувають під захистом Бернської Конвенції, Конвенції CITES та Червоної книги України.

У 2022 році компанія продовжить робити внесок у сталий розвиток Київської області. Енергетики встановлять 391 спеціальний захисний пристрій, як мінімум 50 платформ для гнізд лелек, реалізують інші ініціативи із захисту біорізноманіття. Це допоможе зберегти ще близько 250 птахів.

Довідково:
*Бернська Конвенція про охорону дикої флори та фауни та природних середовищ існування в Європі набула чинності 1 січня 1982 року і з того часу до неї приєдналася 51 сторона, включаючи Європейський Союз. Україна приєдналася до Бернської конвенції у 1996 році. Бернська Конвенція – головний природоохоронний закон Європи. На її основі ґрунтуються всі інші природоохоронні конвенції, природоохоронне законодавство більшості європейських країн та природоохоронні директиви Європейського Союзу.

Коментарі